blog

2017 ev dekorasyonu örnekleri

 

2017 ev dekorasyonu örnekleri

 

Ev dekorasyon firmaları genelde sizin evinizi istediğiniz gibi yapar ve bu isteklerinize moda ve modernliği karıştırarak karar verir. Geçtiğimiz yıllarda moda olan ev dekorasyonlarında çok fazla seçenek mevcuttu. Fakat seçenekler de iki ana maddede ayrılıyordu. Birbirine tamamen zıt renklerle yapılan dekorasyonlar ve birbiri ile uyumlu dekorasyonlar.

İlgini Çekebilir : 2017 ofis dekorasyonu örnekleri

Birbirine zıt olan dekorasyon örneklerinde salon da pembe renk, mutfakta siyah renk, odaların birinde mavi renk, diğer oda da mor renk hakimdi. Her odanın perdesi farklı olarak tasarlanırdı. Fakat tüm evin uyum içinde olduğu dekorasyonlarda ise evin tüm perdeleri aynı model ve aynı renk, tüm odaların renk uyumu olmasıydı. Ev dekorasyonu yapan firmalar ilk olarak ‘ renk seçenekleriniz nelerdir? ‘ sorusunu bu nedenle sormaktadır.

Ev dekorasyon firmaları

Evinizde geometrik desenler veya tamamen klasik – sade modeller görmek istediğiniz de evinizin konseptini ev dekorasyonu iç mimarlık firmaları buna göre ayarlar ve size evinizi bitmiş bir şekilde temsil eder.

Ev dekorasyonunda renklerin psikoloji üzerinde ki etkisi de çok önemlidir. Renk seçimi kişisel bir tercih olsa da psikoloji üzerinde de etkisi olduğundan dolayı bazı renkler bazı kısımlarda tercih edilmiyor veya çok az tercih ediliyor. Örneğin mor ve kahverengi. Mor renk depresifliği çağrıştırdığı için yatak odasında tercih edilmemesi gereken renklerden biridir. Tercih edilse bile sadece ayrıntılarda tercih edilmelidir.

Kahverengi ise toprak, kasvet ve ölümü çağrıştırdığından dolayı yatak odasında tercih edilmez. Yine mor renk gibi detaylarda kullanılabilir fakat yatak odasının tamamı için tercih edilmemelidir. Aynı zamanda iş görüşmesi, randevu gibi önemli görüşmelerde de tercih edilmemelidir.

Yatak odanızda daha soft ve açık renkler tercih etmelisiniz. Bu turkuaz veya pembe olabilir. Turkuaz rengi İsveç ve Norveç gibi soğuk ülkelerde okulların içi mavi renktir. Bunun nedeni okyanusu çağrıştırdığı için sakinleştirici etkisi olmasıdır.

Pembe renk ise yumuşak bir renk olduğundan dolayı iç huzuru simgeler. Pembe renk ile güne mutlu uyanma oranınız oldukça fazla olacaktır. Bu nedenle odanızın veya evinizin dekorunu değiştireceğiniz zaman sadece eşyalar değil renklerde eviniz için bir o kadar önem taşımaktadır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *